Werkwijze muurschilderingen

- Materiaal

Ik gebruik acrylverf die geurloos is en snel droogt. Om de juiste verhoudingen te verkrijgen op de muur maak ik gebruik van een projector. Op deze manier krijgt u ook alvast een voorstelling van hoe het gaat worden en kunt u zelf nog inbrengen of de afbeelding nog ietsje kleiner/groter moet worden dan besproken, meer naar links of naar rechts moet, hoger/lager etc.

- Binnen of buiten?

Ik schilder enkel binnenshuis.

- Welke ondergronden zijn geschikt voor een muurschildering?

Gladde muren die geverfd zijn met gewone witte muurverf zijn het meest geschikt voor een muurschildering. Glad stucwerk is optimaal, maar glad (structuurloos) vliesbehang waar overheen gesausd is met muurverf is ook geschikt.

Muren met een structuur, zoals spachtelputz, spackspuitwerk, structuurverf (granol) en structuurbehang zijn over het algemeen niet geschikt voor een muurschildering, omdat het door de oneffenheden heel moeilijk is om gedetailleerd te werk te gaan. Subtiele details komen niet mooi uit, daarom schilder ik enkel op gladde muren. Twijfelt u of uw muur geschikt is? Dan mag u mij natuurlijk altijd een foto of filmpje sturen via de mail.

- Welke voorbereidingen moeten er getroffen worden?

De muur moet schoon en glad afgewerkt zijn, dus gaten van schroeven waar schilderijen hebben gehangen moeten dichtgesmeerd zijn. Een muur die helemaal wit of in een lichte kleur geverfd is, is het meest ideaal.

Ook heb ik op de locatie het volgende nodig:

- Stromend koud en warm water

- Een werkend stopcontact

- De kamer moet voldoende verduisterd kunnen worden i.v.m. de projector

- Meubilair dat enigzins in de weg kan staan moet van tevoren aan de kant geschoven worden

Een trapje, materiaal om af te plakken etc. neem ik zelf mee en afval neem ik ook zelf weer mee naar huis. Hier heeft u dus geen omkijken naar.

- De kosten

Een kleine muurschildering is bijvoorbeeld al mogelijk vanaf €75,- (inclusief materiaalkosten, exclusief reiskosten. Ik reken géén BTW, hiervan ben ik vrijgesteld). Bij interesse mag u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen, waarbij we alle details door kunnen spreken en ik u een offerte toe kan sturen. Hierop staan alle kosten vermeld en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

 

© 2020 - 2024 Continuo Creations | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel